Bijeenkomsten

Mindfulness dagen, Sangha

Iedere 2e zondag van de maand organiseren we een Mindfulness dag. In het boeddhisme worden deze bijeenkomsten ook wel sangha genoemd. De sangha, geïnspireerd door de Boeddhistische visie en praktische oefeningen van Plum Village/ Eiab, is een plek waar we verschillende mindfulness oefeningen doen om de goede zaden in ieder van ons de mogelijkheid te geven om te kunnen groeien. Door samen te mediteren kunnen we vreugde, geluk en verbinding ervaren. Natuurlijk heeft ieder van ons ook te maken met onplezierige gebeurtenissen in het leven.

Door mindfulness te beoefenen kunnen we leren om beter om te gaan met ons lijden. Thay (Thich Nhat Hanh) heeft dit heel mooi verwoord: ‘Wanneer je weet hoe je moet lijden, dan lijdt je veel minder’. Met andere woorden door contact te maken met onze onplezierige kanten in onszelf zullen we meer vreugde gaan ervaren in ons leven.

We zullen ervaren dat innerlijke vrede en geluk niet afhankelijk zijn van uiterlijke omstandigheden, maar van de rust en balans die we in onszelf tot stand brengen. 
De volgende programma onderdelen komen aan bod: zachte yoga oefeningen, geleide- en stille meditatie, loop meditatie, lezing (dharmatalk) bekijken op videoscherm, in aandacht eten, geweldloze communicatie en diepe ontspanning.

Verder zullen we uitgebreid aandacht besteden aan de aandachtsoefeningen (mindfulness trainings). De Vijf Aandachtsoefeningen staan voor de boeddhistische visie op een universele spiritualiteit en ethiek. Ze zijn de concrete weergave van de leringen van de Boeddha over de Vier Edele Waarheden en het Edele Achtvoudige Pad, het pad van juist begrip en ware liefde dat leidt naar heling, transformatie en geluk voor onszelf en voor de wereld. 

Er is een mogelijkheid dat je kan worden opgehaald van station Baflo.

   
Wanneer
iedere 2e zondag van de maand van 10:00 – 14:30 uur
(7 jan*,11 feb,11 mrt, 8 april, 13 mei, 10 juni en 8 juli) 
* 7 januari is de eerste zondag van de maand (uitzondering)
   

Kosten          Vrijwillige bijdrage (dhana), beoefening vrijgevigheid

We zijn als officiële sangha (= mindfulness centrum) aangemeld bij de stichting Leven in Aandacht.