Dru Yoga

dru yoga

Dru Yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier is om stress te verminderen. Dru Yoga is stevig verankerd in de eeuwenoude yogatraditie. Dru yoga is van generatie op generatie overgedragen. Het is goed voor lichaam en geest, verjongt je ziel, bevordert je innerlijke stabiliteit, draagt bij aan een positieve levenshouding. Maar in essentie blijven de doelstellingen van Dru Yoga simpel: het verlichten van stress en druk van ons moderne bestaan. En wij geloven er heilig in, omdat het zo simpel is.

Wat Dru betekent

Dru komt van “Druva” dat in het Sanskriet betekent: `het stille punt’. Druva is ook een andere naam voor de Poolster, de enige ster aan de hemel die stilstaat en waar de andere sterren omheen bewegen. Wij hebben zelf ook een dergelijk stil punt in ons … en hoe meer we in contact komen met dat punt, hoe meer we zelf ook rust en stilte ervaren, wat er ook om ons heen gebeurt.

Herkomst van Dru Yoga

De yoga komt uit het oude India. Dru Yoga is een combinatie van yoga en andere bewegingsvormen die geschikt gemaakt zijn voor de mensen die in het westen leven. Het werkt helend en helpt je om steviger en gemakkelijker in het leven staan. Dru Yoga helpt je om met plezier en vanuit je eigen kracht in het leven te staan. Door regelmatige beoefening zul je je vitaler, energieker en vrolijker voelen, houd je jezelf beter in balans en krijg je handvatten om je op een actieve manier te ontspannen. Kenmerkend zijn de eenvoudige zachte lichaamsbewegingen die helpen om energieblokkades op te lossen. Als je je opgejaagd voelt maakt Dru Yoga je kalm. Als je je uitgeput voelt geeft het je nieuwe energie. Als je je zorgen maakt word je er rustig van. Maar bovenal helpt Dru Yoga je die rustige plek in jezelf te vinden, waar je je compleet en succesvol voelt.

Het hiernavolgende filmpje geeft een indruk van Dru Yoga weer.

Voordelen van Yoga: